Werkwijze

Bij de Zware Jongens hanteren we een maatwerkbenadering die zich richt op de specifieke behoeften van iedere individuele cliënt. We geloven echter wel in een aantal belangrijke pijlers:

  • Insteken op het contact en tijd voor kennismaking: We hechten veel waarde aan het opbouwen van een vertrouwensband met onze cliënten. We nemen de tijd om hen te leren kennen en een veilige omgeving te creëren waarin ze zich gehoord en begrepen voelen. 
  • Aansluiten bij de cliënt en naast de cliënt staan: We begrijpen dat elke cliënt uniek is en zijn of haar eigen uitdagingen heeft. We stemmen onze aanpak af op de individuele behoeften, zodat we kunnen aansluiten bij de belevingswereld van de cliënt. We staan naast hen in hun proces en bieden ondersteuning waar nodig. Dit betekent ook dat er in een goede samenwerking de ruimte is om de cliënt direct aan te sturen en meteen de problemen aan te pakken. 
  • Geen overhaaste of onhaalbare doelen: We streven ernaar realistische doelen te stellen die haalbaar zijn voor de cliënt. We begrijpen dat vooruitgang soms tijd kost en dat niet alle doelen direct behaald kunnen worden. We werken stap voor stap en moedigen de cliënt aan om op zijn of haar eigen tempo vooruitgang te boeken.
  • Maatwerk en flexibiliteit: We geloven niet in meer van hetzelfde met vaste trajecten of standaardoplossingen. Iedere cliënt heeft zijn of haar eigen unieke behoeften en omstandigheden. We passen ons aan en bieden maatwerkbegeleiding die zo lang als nodig is. We zijn bereid om out-of-the-box te denken en creatieve benaderingen te gebruiken om de beste resultaten te behalen.

Advies en begeleiding bij casuïstiek

Naast onze (jeugd)hulpverlening bieden we ook advies en begeleiding bij (complexe) casuïstiek voor gemeenten, scholen en ketenpartners. Onze ervaren Zware Jongens beschikken over diepgaande kennis en inzichten in diverse casuïstische situaties. We staan klaar om u te ondersteunen met professioneel advies, effectieve strategieën en oplossingsgerichte aanpakken die aansluiten bij uw specifieke uitdagingen.

Vanuit onze expertise zijn er diverse mogelijkheden om gebruik te maken van de diensten van Zware Jongens. Of het nu gaat om ad-hoc advies, langdurige samenwerkingsverbanden of maatwerkprojecten, wij passen onze aanpak aan om op die manier aan te sluiten bij uw behoeften en doelstellingen.

Neem voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek contact op via onderstaande contactgegevens.